JULIA

Julia är en 26-åring från Lidköping som har hoppat av studierna och ströjobbar på ett ställe hon hatar för att ha råd att bo i en bostad som hon inte äger, bland saker som inte är hennes. Julias problem är att hon inte kan lita på sig själv eller höra sin röst bland alla andra röster. Så här uttrycker hon sig:

"Jag har alltid haft svårt för att välja, för varje val är det så mycket som ska analyseras. För- och nackdelar. Orsak, verkan. Konsekvenser. Så mycket att ta ställning till. Därför händer det alltför ofta att jag inte väljer, men det är väl också ett val, kan jag tänka. Inte mycket av en framgångsrik strategi, när jag ser tillbaka på det. 

Så var det i alla fall innan sjukdomen, det vill säga innan jag blev smittad med herpex simplex och utveckla en hjärninflammation. Under de där tre dagarna som jag inte minns hände något som varken jag eller någon annan känner till, eller kan ta reda på. Det är ingen som tror mig när jag säger att jag inte längre är samma person. Sjukvården har friskförklarat mig, provresultaten ser bra ut. Jag påstår att min hjärna förändrades. Det syns inte, men det känns. Verkligheten ser inte likadan ut."

Julias instgramkonto: https://www.instagram.com/julia.harboe/