KARAKTÄRER

Vad är väl en bok utan de människor som befolkar den? Läs mer nedan om respektive karaktär i boken för att lära mer om dem. 

Julia Harboe är bokens mest bärande karaktär som läsaren följer ur hennes perspektiv. Hon är en 26-åring från Lidköping som drabbas av en förmåga man både skulle älska och hata. Läs mer här.

Jake Lanzar följer man ur det andra perspektivet. Han är den 29-åriga sonen till Eric Lanzar - en amerikansk affärsman som försvann spårlöst 2012. Efter en polisutredning utan nämnvärda spår, startade Jake en privatutredning. Läs mer här.

Job - uppfattas både som skrämmande, absurd och vis i en underlig blandning. Man vet inte om man ska anteckna eller fly när har drar igång sin svada. Oavsett vilket - han berör med sina ihopsnickrade tolkningar om världen. Läs mer här.

Nicolas berättarperspektiv ströks från del 2 Illumination, men av olika anledningar har jag valt att spara hans åtta kapitel här. Nicolas är en bifigur i serien men hans öde är centralt i böckernas tema om fri vilja. Han valde inte sina föräldrar, eller sin uppväxt. Skulle jag ha växt upp under samma premisser och haft hans hjärna hade jag agerat likadant. Det finns ingen extra del av mig som skulle kunna bestämma sig för att se världen annorlunda. Jag kan inte känna stolthet för det faktum att jag inte har en psykopats hjärna. Läs mer här.